plommon plommon...

Nu dignar plommonträdet av plommon..! Underbart att vara ute och skörda i eget träd! Och jättegott...Har gett bort nassor men igår gjorde jag plommonsylt hämtat ur Monika Ahlgrens fantastiska bok: Rosendals trädgårdscafé.. Den är en delikatess och inte alls svår att göra! Här kommer receptet:

Plommonsylt med valnötter och vanilj:

1 2/3 kg plommon
4 dl vatten
1 stor vaniljstång
1 1/2 kg strösocker
100 g grovhackade valnötter

1) Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet.

2) Snitta vaniljstången och ta ut de små fröna. Lägg ner vaniljstången och fröna i plommongrytan och låt allt koka upp. Koka sedan frukten på svag värme tills den blivit mjuk.

3) Rör ner sockret lite i taget. Koka upp fruktmassan och låt den koka ordentligt tills den tjocknar (ca 20 min). Rör om då och då så att den inte bränns fast.

4) Skumma sylten väl och rör ner de grovhackade valnötterna. Ös upp sylten på väl rengjorda heta burkar och förslut genast. Förvara sylten svalt.

JÄTTEGOTT PÅ ROSTAT BRÖD...Mmmmmm

Lycka till! Kramar Johanna









 Mmmmmmmmmm.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0