ps...

Måste ju visa min nya kudde ifrån H&M också...Den är jättefin tycker jag...Tjing!
Helloween

Hej! Det var ett tag sedan som jag hade tid att sitta på datorn...men idag så! Det har varit en upptagen vecka med tandställningar, band och brackets..Jättelärorikt att var med och assistera och att var hos Birgitta som är ortodonti tekniker. Jättespännande, men jag längtar tillbaka till "min" klinik på Tullen, som jag ska tillbaka till på måndag! ROLIGT!
Annars har det varit en del annat också denna vecka, b la har mamma och Åke kommit ner på besök, och det är ju alltid roligt! Mysigt att ha dem runt omkring! Had eriktig fredagsmyskväll igår med Sushi och film och Idol! (och lite vin....) Jag och Mamma var på anhörigträff på mormors demensboende, och träffade personalen - verkligen urgulliga och engagerade personer! Spännade att se vad de gör, och det kändes som dagsiträff, fast tvätom - lite underligt var det allt!

Ikväll blir det middag på Brasseriet med alla goa tjejjer i "gänget" och säkert en tur på Borås krogar efteråt skulle jag tro...ROLIGT! Men innan dess ska jag och Freja gå på bio - skräckfilmen "Drag me to Hell" på Rödakvarn...Funderar på om jag ska packa ner en egen kudde...Ha ha ha...

Ha en underbar Allhelgonahelg mina vänner! Kram Johanna


Måndag...

Puh! Vilken måndag! Har tillfälligt börjat att praktisera på Tandregleringen i Borås. Ska vara där i 4 dagar och se hur det är där och vad de gör..Spännande och intressant! Alltid nyttigt att se vad som händer i andra delar av tandvården! Men vad trött jag är nu, kommer troligtvis att drömma om räls i natt!
Annars är det ju riktig höst nu med olika nyanser av grått och svart..Så nu kommer lite sommriga och ljusa bilder att drömma sig tillbaka till... Kram på er alla i höstmörkret!    Johanna Talmont ifrån i somras... sommarfrankrikeOch en ny jättemysig Webbshop:


Praktik

Hej! Jaha, då var det praktik igen, och det är sååå roligt! Jättekul att vara tillbaka hos alla goa människor på Tullens Folktandvård! Men trött är jag...Är ju inte van att stå och gå så mycket då det mest har varit skolbänken hela hösten.. Skönt att inte bara sitta stilla! Känns att jag valt rätt yrke!!

Annars fortsätter livet med handling, tvättning, städning och ett tjatande på barnen(känns det som) utan dess like...Krävs ju lite mer av dem nu när mamma är borta hela dagarna..Och är man 12 och 14 så är verkligen ALLT jättejobbigt!!!

Kram alla! Johanna ♥ Nu har alla olivträd flyttat in!

Mårbackans sista suck innan vintern....

 vill ha!!!!

 mossa mossa mossa mossa....

 och ännu mera mossa....
HÖST

Hej! Nu är verkligen hösten här...Trodde det var vinter i fredags men så var icke fallet - tack och lov! Har varit en skön och rolig helg med lite av varje på schemat. Skönt att bara ta dagen som den kommer utan att planera för mycket! Vi har grejjat med trädgården, varit ute och prommenerat pch varit hos våra goa grannar där klockan helt plötsligt var halv 2 på natten.. "Time flies while having fun"...
Idag är jag ledig och ska umgås med dottern som har hjärtesorg, inte lätt med kärlek! Och imorgon börjar praktiken på Tullen och det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka dit!

Här nu lite höstbilder och några goda råd som jag gav min dotter, hämtat ur Annika Borgs bok...


Och en innebild på min nya Madonna som jag vann på Marcus Gisslens blogg! Man tackar!!! :-)
De tio budorden

1. Låt ingen ta makten över dina tankar och känslor.

2. Det är ingen annan än du själv som kan veta när du behöver sätta en gräns.

3. Du måste lita på dig själv och din egen bild av verkligheten.

4. Innerst inne vet du vad som är bra för dig, så varför gör du inte det som är bra för dig?

5. Alla runt omkring dig kan ha fel, och du kan ha rätt!

6. Var noggrann med vilka du släpper in i ditt liv, men var inte misstänksam mot alla.

7. Människor kommer att göra dig illa, men alla kommer inte att göra det.

8. Du kan inte lita helt och fullt på någon, men tillräckligt mycket på tillräckligt många.

9. Bli inte cynisk, men var realistisk.

10. Var rädd om dig, men bygg inte upp murar runt omkring dig.

 

VÄRDE, VÄRDEFULL, VÄRDIGHET

Att värna om sitt eget värde... Varför är det så svårt att sätta gränser och hålla dem? Det är som om våra försvarsmekanismer inte fungerar när vi blir förnedrade. I de situationer då vi verkligen behöver värna vårt värde har just den förmågan satts ur spel. Vi kan alla hamna i sådana situationer, det är inte en viss sorts människor som blir kränkta, förnedrade eller misshandlade. Det kan alla bli!

Det finns en första tanke och en känsla i varje möte.

 

Den första reaktionen; magkänslan, intuitionen, vissheten, erfarenheten eller vad vi nu vill ge den för namn...DEN ÄR SANNINGENS BUDBÄRARE

  Annika Borg


oj oj oj...

Hej alla! Nu har det gått en massa dagar igen sedan jag hann att vara här! Inte klokt vad tiden går. Idag har jag varit "ledig" dvs jag har gjort klart den sista examinationsuppgiften för denna terminen(kanske...)Tog sin lilla tid när man är sådan som måste skriva för hand först och sedan in på datorn för att skicka iväg...Men jag blev nöjd med det jag gjort så det känns skönt!
Idag är det jättekallt och lite värme skulle inte vara fel. har eldat i vår underbara brasa hela dagen så nu är det varmt och skönt inomhus i varje fall..
 
Jag börjar nu bli ett med min nya hårfärg...det har tagit sin lilla tid att vänja sig ifrån platinablond till svarthårig, men det känns kul med lite förändring! Jag har fått sååå många mysiga och goa kommentarer! Spännande och se om "Blondes have more fun"...ha ha ha...Ha en trevlig kväll, nu ska jag gå och sätta mig framför brasan och mysa av det som är kvar av dagen...Kram Johanna

 Jeanne dárc living

 Jeanne dárc living

 och så här blev det...(bäst ljus på toan...)

 Raised in a cottage

klockan tickar - tiden går...

Hej! Känns som om det var längesedan jag var här och uppdaterade mitt liv och leverne...Det har varit så mycket att göra och sena dagar i skolan och en mormor som akut var tvungen att åka till sjukhus med hjärtrusning..Hon är 86 år så det är ju inget att leka med! Eftersom hon bara har mig och min storasyster Pernilla här i närheten så är det vi som får vara de som de ringer till ifrån hemtjänsten när det händer något..Så, som sagt det har varit lite att stå i..Men nu är hon hemma och allt verkar att gå bra!

Dessutom fyllde mitt lilla barn 19 år i torsdags - som sagt - Vad tiden gååår!!!!
Just nu håller jag för första gången i mitt liv på att färga håret svart..ska bli spännande och lite pirrigt att se hur det kommer att se ut...Ha en trevlig lördag mina vänner/ Kram Johanna


Vilken vecka...

Äntligen är provhysterin över..Vilken vecka det varit! Vi har startat en ny kurs i Oral radiologi, dvs röntgentagning i munnen. Ganska kul och skönt att börja med praktiskt arbete! Idag hade vi sista men absolut inte minsta klassrumsprovet...Det var mycket att komma ihåg! Men nu är det gjort!

I tisdags tatuerade Svetlyo ifrån Vodooink mig i nacken, och jag blev sååå jättenöjd! Så nu är den på plats efter en hel del funderande...

OCH nu är hösten här, kallt och rått men ganska fint...Ha en underbar torsdag alla ni! Kramelikram Johanna

Och min fjäril! Tack ännu en gång Svetlyo!!!!


RSS 2.0