plugg-paus...

Hej! Vilken trevlig kväll det var igår i glada väninnors lag! Hade en jättekul kväll OCH var hemma i tid...Det ni! Idag har jag ägnat HELA dagen åt att plugga - igen! På torsdag ska vi ha prov - igen...Ska bli härligt känns det som nu att gå ut i praktik v 43.
Hann i varje fall prata med min storasyster idag - äntligen! Fattar inte vart dagarna tar vägen.. Kul att prata med henne efter all denna tid! Vi borde träffas mer, men vardagen kommer emellen! Synd - får skärpa mig!

Ha en underbar vecka - hinner anske inte skriva på några dagar..Men vem vet???

Kram Johanna

 Nybakat bröd...GOTT!

 Vilket skåp! Vill ha!!!!


 Ångrar sååå att jag inte köpte denna gamla klockan i Frankrike, men jag har ju ett kort på den i varje fall...

 men den här fick jag i varje fall med mig hem!


höst...

Oj vad tiden går..Då var det lördag - igen! Vilken vecka det varit! Helt slut igår, sååå mycket i skolan! Började ytterligare i en ny kurs i torsdags - oral radiologo dvs röntgen...Ska hålla på med detta tills vi går på praktik, men först ett prov inom ortodonti..Har pluggat nästan hela dagen med lite avbrott för solning på solarium och mat. Så mycket att hålla reda på i senast nämnda prov! MEN - ikväll blir det middag på stan med mina underbara väninnor! Längesedan sist så det ska bli sååå kul! Ha en trevlig lördag mina vänner!  dessutom ska jag tatuera mig nästa vecka - en fjäril i nacken ska det bli denna gången. Fjäril är en symbol för själen o för själva livet. Den symboliserar också glädje och lycka!

Hjälp...fick nästan en chock nu..Angus har varit på höstmarknaden med sina kompisar och kom just nu in med en rastafarimössa på huvudet och ett playboyhalsband som han köpt..uj uj uj...

Kramelikram Johanna









Och sist men inte minst - min fjäril som jag ska ha i nacken....


Tjohoooo...Jag vann!

Hej! Idag har det varit en extremt lååångsam dag i skolan...Massor med information om Ortodonti, dvs tandreglering. Jätteintressant men vi alla i klassen är slut efter alla uppgifter och prov som vi haft sen vi började och det börjar ta ut sin rätt! En tjej i klassen orkar kanske inte längre, så det är ju tråkigt! Men så blir det när man ska komprimera ner 2 år till 1,5 år..Kanske eg inte så bra!

Men idag fick jag reda på att jag vunnit första pris i Marcus Gisslens bloggtävling, där priserna kom ifrån Shabby.se...Och gissa vad jag vann??? Jo, en Madonna! Underbart! Nu ska jag gå och mysa i soffan en stund och glädjas åt min vinst! Krameli kram Johanna

Och här är den....

 Fin va?

 Fick detta fina handknypplade band ifrån mamma, som är gjort av hennes mormor eller farmor...



 Köpte dessa 0-9 schabloner på en brocante i Frankrike för en euro...(10 kr för allihop!)

 Sist men inte minst - kolla in den här godingen! Min systers ena tvilling pojk som tappat sin första tand! Hurra!

Vilken härlig dag!

Vilken underbar lördag det är idag! Har ingenting direkt som jag måste sätta mig och plugga, vädret är fantastiskt och solen skiner! Jag har precis storstädat och bäddat rent i sängarna, hängt ut tvätt och grejjat..Tycker att hösten är skön om det är så här, jag njuter av att det är kallt och mörkt på kvällarna så man kan tända i brasan och tända levande ljus överallt, och sitta inne och kura..Mysig årstid!
Har varit oerhört trött denna veckan och ft sååå mycket att göra, så denna helgen ska jag bara stanna hemma och ha det gott!
Här kommer lite höstiga Funninge-bilder...Kram på er alla! Johanna ♥










plommon plommon...

Nu dignar plommonträdet av plommon..! Underbart att vara ute och skörda i eget träd! Och jättegott...Har gett bort nassor men igår gjorde jag plommonsylt hämtat ur Monika Ahlgrens fantastiska bok: Rosendals trädgårdscafé.. Den är en delikatess och inte alls svår att göra! Här kommer receptet:

Plommonsylt med valnötter och vanilj:

1 2/3 kg plommon
4 dl vatten
1 stor vaniljstång
1 1/2 kg strösocker
100 g grovhackade valnötter

1) Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet.

2) Snitta vaniljstången och ta ut de små fröna. Lägg ner vaniljstången och fröna i plommongrytan och låt allt koka upp. Koka sedan frukten på svag värme tills den blivit mjuk.

3) Rör ner sockret lite i taget. Koka upp fruktmassan och låt den koka ordentligt tills den tjocknar (ca 20 min). Rör om då och då så att den inte bränns fast.

4) Skumma sylten väl och rör ner de grovhackade valnötterna. Ös upp sylten på väl rengjorda heta burkar och förslut genast. Förvara sylten svalt.

JÄTTEGOTT PÅ ROSTAT BRÖD...Mmmmmm

Lycka till! Kramar Johanna









 Mmmmmmmmmm.....

19 år sedan...

Hej! Oj vad tiden går...Idag är det 19 år sedan min kära pappa omkom i en arbetsolycka...Denna dag kommer jag aldrig att glömma och har påverkat mitt liv så enormt mycket! Att mista någon som är mitt i livet och så levande..Att det kan gå så fort. Att livet kan förvandlas ifrån vitt till svart på några minuter...Tänker alltid på det när man ser i tidningar om olyckor och känner så starkt för alla runtomkring! Vissa säger att tiden läker alla sår, men jag säger att man lär sig leva med dem istället och sorgen och såren blir en del av ens vardag...Tänker ofta på allt han inte fick vara med om. Han fick aldrig träffa mina barn..Men hoppas att han finns runtomkring oss som en skyddande ängel.

Så idag tänder vi ett ljus för min pappa Ingemar Westfalk Född 16 jan 1946
                                                                                               Död 13 aug 1990







 Pappa och hans storebror Pelle


en ruggig lördag...

Jaha, då var det lördag igen. En hel dag som ska ägnas åt att plugga till provet på onsdag. Vi har prov i Paradonti - tandens stödjevävnad..Puh! Tog en lite paus ifrån alla tandvårdstermer nu dock...
Igår var jag "ledig" ifrån skolan, men hade fullt upp hela dagen för att hinna med allt jag missathär hemma under veckan, dvs städning, tvättning och handling..Tvättmaskinen gick så det glödde igår!
Sedan på kvällen kom Ellen och Svetlyo hit och åt hemmagjord sushi som John hade gjort! Han är sååå bra på det(han har ju i och för sig jobbat som kock i många år, men han är en stjärna på sushi!!!!)

Trevligt hade vi och sen när de åkt var det lite Tv och sen utmattad in i säng! Här kommer lite bilder! Kramar Johanna





 Bert o Rias lilla damm i Holland - ljuvlig!

 Måste ta med denna bild i från Frankrike! Monsieur Remý på väg att köpa morgonbaguetten - 85 år! Vilken krutgubbe!



 Ria o barnen i Rias kök i Holland...


En solig torsdag i september...

Hej! Oj oj oj , vilken vecka det har varit hittills...Blev jättesjuk i måndags och kunde inte gå i skolan. Hade de typiska influensatecknen...Man har ju ändå blivit lite påverkad..Eftersom jag emellanåt drabbas av hypokondri-attack så brukar det inte stanna vid någon enkel sjukdom..Blir ju inte bättre av att jag googlar mina symptom...Inte bra!  Hur som helst så skickades mannen iväg att köpa diverse medikament då mitt tålamod med att vara sjuk brukar stanna vid ca 2 dagar...Stannade hemma måndag och tisdag, men kände mig bättre på tisdag kväll så onsdag var jag tillbaka i plugget...Där visade det sig att de flesta mådde mer eller mindre dåligt..av ungefär samma grej..Och idag är jag fullt återställd! Hurra för Joniserat Silver(användes förr istället för penicillin, köps på hälsokost och FUNGERAR på det mesta..!!!)
Eftersom vädret är fantastiskt fint, så tog jag och mannen en tur i kantarellskogen och hittade lagom för 4 smörgåsar! GOTT!!

Kramelikram! Johanna ♥






Söndag

Hej! Jaha då var det söndag igen, var det inte fredags alldeles nyss? Tiden rusar iväg - verkligen! I fredags var det sushikväll och film - The Haunting in Conneticut- en riktigt bra skräckis, baserad på en verklig händelse! Många skrik men en jättebra film! Ellen var och hälsade på en sväng med sina kompisar ( o pojkvän). Jättekul att få träffa honom, jättegullig kille som jobbar som tatuerare här i Borås.
I lördags var det dags att sätta sig med näsan i böckerna igen, satt och pluggade etik och kommunikation hela dagen...Sedan på kvällen var det lite tjej-video-kväll..Tittade på samma film igen, och tyckte den var lika bra då med! Sedan var det utgång med flickorna och det var riktigt kul..Har skoskav bara då jag gick hem i natt...aj aj aj! Och sist men inte minst - idag har jag bakat, putsat fönster och städat (och kurerat mig ifrån gårdagen skall sägas...) Ha en underbar vecka - det ska jag!

 Kramelikram Johanna









 Sist men inte minst : ROTMOS- säsong! Såååå Gott!!!!!

tidsbrist

Hej alla glada! Veckorna bara springer iväg och det är massor att göra i skolan! Examinationer, lektioner, inlämningar, grupparbeten och annat fix o don! Annars är det bra...Nu är jag "ledig" i 3 dagar så då ska jag - plugga- men också se till att njuta av helgen, b la genom att ha filmkväll med väninnorna på lördag. Kan nog bli lite rödvin också tror jag minsann.
Idag känns som om hösten är på gång med lite regn och en höstig lukt i luften...

Kramelikram Johanna

 Ser ni någon o spegeln...?

 Gamla kort ifrån den Franska Brocanten..

 Transparent Blance i egen produktion...




RSS 2.0