P.S

Den här är så fin...


Miss Li

Hej! Det har varit en lååång dag idag men rolig! Vi pratar om etik och kommunikation i skolan just nu, och det är ju ett intressant ämne! Speciellt som vi är några olika nationaliteter...Intressant!
Sedan har jag varit o handlat inför helgens lillsemester hos mamma..Barnen ska vara hemma och "vaktas" av bästa vännen Anna-Klara.. Så var o inhandlade lite färdigpizzor och annat "lyx"...
Ikväll ska jag och Christina och titta på Miss Li på Stora Torget, sja bli kul, då det var evigheter sedan jag var inne i Borås.. Har inte varit ute med tjejligan på hela sommaren, tyvärr! Här kommer lite bilder ifrån mitt "nya" köksfönster! Kram Johanna


Myrten, Zinkkruka, skylt och stenar är köpt på Blomsterlandet....







 Jag vet att det inte är en Lavendelbuske - men skylten var så fiiin!

Till Salu..

Hej! Jag köpte jättemycket grejjer i Frankrike, mycket mer än vad jag har plats med...Jag undrar om det är någon som är intresserad?? Jag visar bilder på det som jag ska sälja så kan ni väl höra av er om ni är intresserade? Kram Kram Johanna♥

(Jag tar 200 kr/st för korsen)















 Antik Madonna 500 kr

 Järnunderlägg till kastruller o Grytor 200 kr/st


Söndag

Hej! Har precis skrivit klart mitt hemarbet till i morgon. Just nu håller vi på med pedodont - dvs barntandvård. Jättekul! Tror att det är det som jag vill jobba med mest - som det känns nu! Kul att förebygga och kanske inte bara behandla..Vi får se!
Jag och Anna-Klara har varit hos vår barndomskompis Maria och hälsat på henne och hennes gulliga små barn. Kul att sitta och prata, speciellt då vi har växt upp tillsammans och känner varandra så jätteväl! Sedan var vi allihop och hälsade på A-K:s föräldrar och tittade på gamla kort ifrån skolan . jösses!

John har varit och fiskat i Varberg hela dagen, så nu är frysen laddad...Men EN makrill...

Ha en underbar start på veckan! Kramelikram Johanna
 

 Kyrkogården i Talmont






Fredag kväll...

Hej! Jag detta var en vecka som har varit lång och intensiv. Jag började skolan i måndags, och barnen började i tisdags. Har gjort 1000 saker och fixat och trixat och fyllt i papper och pluggat osv osv - så nu är jag trött, men DET KÄNNS SÅ BRA ändå!
John och Angus har varit på Hajk med Angus klass. Jag var med en stund och det var hur mysigt som helst - goa föräldrar och goa barn (och en GO fröken!) Sedan åkte jag hem så hade jag och Freja en mysig kväll framför Tv-n...Men det var trötta killar som kom hem idag, så Angus sov ett par timmar och sedan var det fest hos Philip nu på kvällen,,,Får se hur länge han orkar..
OCH sist men inte minst - jag och John har bokat våran resa till Spanien i Januari - ska bli så roligt att åka dit och ta det lugnt, fira den där 40-årsdagen (!) och bara rå om varandra..Nu lite sensommar bilder ifrån Taverne Agency och mig...Titta och njut...Kram Johanna











 Mmmmmmmm! Vad gott det ser ut!

Skolstart!

Hej! Jaha, då var man igång igen med pluggandet! KUL! Roligt att träffa alla (kvarvarande) flickor i klassen. 2 av tjejjerna har slutat så nu är vi bara 13 kvar..Trist, men vi försöker se det positiva i det hela - mer jobb åt oss när vi väl är klara! Kommer nog att bli en del att plugga även denna terminen även om vi har kortare dagar och mer praktik..Imorgon börjar barnen i skolan och de ser verkligen framemot det...Hmmmm! Men det blir en mjukstart med lite festligheter på Montessoriskolan Malmen.
 
Har lånat lite bilder ifrån fridas gård och butik Sophie som kommer här! Dags för kvällsmat! Kram Johanna









OCH EN BADBILD IFRÅN FRANKRIKE....

 Så skönt! På stranden i Messiers...

sista dagen på sommarlovet...

Hej! Jaha, då är mitt sommarlov på 3 månader över...Känns som jag har varit ledig länge, men ändå inte..Ska bli så kul att träffa alla igen, och att sätta tänderna (ha ha ha) i nya uppgifter och att lära sig mer om mitt blivande yrke som tandsköterska. Vi ska ha sju veckors praktik denna terminen så det blir också spännande!

Idag har varit en ganska busy dag med bak, städning, flyguppvisning och bio(slumdog millionaire för andra gången! Underbar film!) och nu sk ajag planera lite för morgondagen...Har nästan glömt hur man gör! På tisdag börjar barnen skolan och då slår verkligen verkligheten till på allvar med allt vad det innebär med nya gympakläder, busskort, schema och ALLT annat som ska klaffa och fixas med..Men nu lite bilder att titta på !
Kram Kram Johanna ♥







 Nämen, här står en lite Angus och diskar...:-)


Sista dagen...

Hej! Sista dagen på den långa ledigheten...Tänk vad tiden har gått fort! Fast å andra sidan känns det som jag har varit ledig jättelänge...Ska bli kul att träffa alla igen och se vad som har hänt i sommar!

Idag har jag varit och snyggat till mig i munnen, hade fått fläckar på mina tänder som inte såg så roliga ut, så jag provade på att blästra tänderna - en ny erfarenhet! Min tandläkare och fru är nog faktiskt världens bästa tandläkarpar - ett rent nöjje att gå dit!  Sedan bar det av till Netto för lite matshopping, och sedan hem och städa - igen...

Eva-Lena kom hit och vi satt på verandan och pratade o drack kaffe. Hennes sista dag på semestern... Kokade kräftlag idag för första gången, så det luktade krondill i hela huset - underbar doft!!  Så imorgon blir det kräftskiva hemma hos oss - GOTT!! Ha en underbar helg alla! Kram Johanna



Finbäddat i  Cath Kidston - stil...Underlakanet är ett äkta C.K köpt på LaRedoute..










Mat

Hej! Oj vilken blöt och åskig dag det varit..Jag och väninnan Eva-Lena skulle ta en promenad runt Ramnasjön, och det gjorde vi..Och blöta blev vi! Sprang nästan sista biten med dyngsura hundar och vattnet fullkomligt forsande..Slutade med att jag körde i BH hem och byxor såklart!
Sedan satt jag och Freja och tittade på filmen "Revolutionary road" Bra men sorglig! Vi åt pannkakor med Elins hemlagade skogshallonsylt! Helt fantastiskt gott - vilken LYX.
Tänkte visa lite matbilder ifrån semestern. På Fredag morgon är det alltid marknad i Gemozac..VILKEN MAT!!! Låt er väl njutas! Kram Johanna

 John i getost disken Mmmm!

 Hästkött










En ganska slö dag...

Hej! Idag har Angus äntligen fått åka till Liseberg..Han åkte dit med Anna och en massa andra barn - Hon är en klippa! Det har liksom inte blivit av att vi tagit oss dit på ett par år, antingen har vi varit bortresta eller så har pengarna fått gå till annat..Tyvärr! Det blir ju lite skralt ibland i och med att jag är studerande och inte har jobbat, men det har gått ganska bra ändå! Man vill ju ge barnen allt!!! Och det skär i hjärteroten att behöva säga nej, men idag är Angus JÄTTEGLAD!!

Jag har varit hos Eva-lena idag och pratat om ditten o datten, sista rycket nu innan jag börjar skolan igen på måndag och Evis börjar jobba...Ska bli såå roligt att träffa alla glada "tandsköterske-tanter" på måndag!
 
Kramelikram Johanna

 En vägkorsning ute på landsbygden i Frankrike



 Har beställt denna ifrån H&M..Visst är den fin??

stackars stackars...

Hej! Tänker på det stackars flickebarnet och hennes familj..Hon, flickan Malin som mördad av en jämnårig "kompis". Det är så fruktansvärt att livet kan ändras så snabbt och helt utan förvarning. Det blir svallvågor av sorg i många många år, hela livet för de flesta...! Jag blir enormt påverkad och vet av egen erfarenhet att det sätter stora spår och förändrar livet för alltid. Det blir livet före och livet efter och ingenting blir sig mera likt..Att förlora ett barn och på detta katastrofala sätt ska ingen människa behöva uppleva. Även familjen till Pojken som mördade henne kommer att för all framtid att vara i sorg..Och som sagt - Ingenting blir sig mera likt...

Förlustens hela storlek vi ej kan fatta än. Vet blott att här vi mistat, vår älskade käraste vän." (okänd författare)












Måndag morgon

Hej! Vilken fantastisk helg det varit med sol, bad och många vänner! Kan väl knappt bli bättre! I fredags var vi hos Anna och Mats och satt på deras uteplats precis vid vattnet och åt jättegod mat och drack gott vin. Barnen badade och alla trivdes. Kul att träffas igen efter så lång tid! Här kommer lite bilder ifrån denna trevliga afton!









 Vi hade med Sushi som förrätt - som vanligt...

 Angus badar - 25 grader i vattnet!

Sedan på lördagen så var vi bjudna på fest hos Tania och Kent. De har importerat ett timmerhus ifrån Ryssland, jättehäftigt och mycket speciellt. Ett riktigt ekohus med både timmer(jättestora...!) inne och ute och en mängd speciallösningar, hemmagjord sten öppenspis! Riktigt imponerande! Johns kompis Jimmy ifrån Norge var nere så det var en riktigt rolig kväll och med Tanias fantastiska ryska mat!!! Mmmmm! Glömde tyvärr kameran den kvällen! Och sist men inte minst så var vi hemma hos Gustav och Helena igår och bjöd dem på kaffe i deras båthus, jättekul att träffa dem igen också! Sedan på kvällen blev det gräsklippning och annan trädgårdsskötsel innan det till slut började åska och blixtra..Idag ska vi bjuda Bert och Ria på födelsedagsmiddag, då Bert fyller år idag och de kom igår kväll till Sverige för att stanna i 6 veckor!

Eftersom detta är en inredningsblogg så kommer lite sådana bilder också...:-)



 Mormors gamla tvätt-tunna ifrån Viared



värme!

Hej! Äntligen har det blivit lite varmt i Sveriges avlånga land..Skönt att kunna slänga på sig sommarklänningen igen (även om det inte för min del var så länge sedan...) Klippte lite gräs, och har hängt ut tvätt! Lyckades också att ta lite bilder på mina nya Brocantefynd! Läste på en annan blogg att de var besvikna på de franska antikmarknaderna! Det kan jag inte hålla med om, det är som att komma in i en skattgömma varje gång det är en ny marknad, en del mer och en del mindre..Men stämningen och atmosfären är ju helt fantastisk, och man träffar oerhört många roliga och lite underliga människor. Och även om språket ibland försvårar det hela så är det en upplevelse varje gång som man kommer dit! Synd om henne! Här kommer några av mina skatter som jag med mycket möda har släpat hem ifrån diverse brocantes...:-) Ha det så bra alla och vi ses imorgon kanske..Kramelikram Johanna ♥

 mina nya schabloner 1-9

 

 gammal väckarklocka ifrån Paris

 schabloner

 kruka o kanna

 Marmorskylt " Drottning av snö"...och ny soppterrin


Måndag

Hej! Nu har John börjat jobba, regnet öser ner men det är skönt att vara hemma ändå, lite levande ljus och trevligt sällskap! Mamma och Åke är kvar och skall bege sig hemåt imorgon..:-(.  Alltid roligt att ha mamma runtomkring, titta i inredningstidningar och prata om livet!
Vi har varit runt och handlat mat idag, sedan hos mormor för en sista träff med Per o Elin innan de beger sig hemåt Strömstad..Själv ska jag åka till EvaLena ikväll och säga hejdå, då hon ger sig av norrut på sin semester..Vilket hon verkligen behöver!
Lite mer bilder ifrån vår franska semester...Kram Johanna

 SAINTES - vår närmaste stad



 Brocante i Bordeaux



 En madonnastaty i Kyrkan i Talmont

släkt-söndag

Hej! Har varit en upptagen dag med släkten. Min mamma och hennes man är ju fortfarande kvar :-). Och sedan kom min morbror Per, moster Elin och mormor Irma över på en kopp kaffe och fika! Jättemysigt då min morbror och fru bor i Strömstad, så det blir inte att vi kan träffas så ofta...Min "moster" Elin har ett parfymeri och hade dagen till ära med sig prover och annat smått o gott som vi fick dela på! Underbart med alla dessa olika parfymer, krämer och smink! Kändes som julafton!
 Har även varit och hämtat bilen tillbaka då john börjar jobba i morgon..
Vi lever fortfarande på de underbara minnena och all solen vi fick i Frankrike, och här kommer lite med fina bilder ifrån vår semester! Kramelikram och ha en trevlig vecka! Johanna ♥

 Detta är en krigskyrkogård ifrån andra världskriget i Holland där vi var med Bert och Ria. Sorgligt men oerhört vackert! 





 Bert o Rias fantastiska lilla bakgård i Holland!

 Utsikt ifrån Bert o Rias uteplats..

 En vacker tavla ifrån slottet i Herleen!


RSS 2.0